U nedjelju, 13.11.2016., u predivnom Trogiru, vožena je posljednja utrka prvenstva Hrvatske u ocjensko- spretnosnim vožnjama. 32 vozača i vozačica pod trogirskim suncem borilo se za bodove i poredak, naravno, uz odlično druženje prepuno smijeha i uživanja. Utrka je odlučivala o poretku svih klasa i generalnom poretku za kraj sezone što je bilo neizvjesno sve do zadnje sekunde četvrtog ispita jer svi bili na jako maloj bodovnoj razlici.

Klasa 1 je imala borbu starih aševa čunjarenja Merlić- Cavor (AKK Zanatlija) koji su se istovremeno borili i za ukupni poredak. Marko Cavor je odličnim vožnjama taj dan završio kao generalni pobjednik, a samim time postao i novi prvak Hrvatske! Krešo Merlić je završio na drugom mjestu dok je Saša Milavić sa svojim Cinquecentom završio kao treći.

U klasi 2 Zlatan Dželilović (AMK Dugo Selo) uvjerljivo je slavio ispred odličnog Vedrana Delimara (AK Dubrava) te Josipa Maršića (AK Oneum Split). Predvodnik i pobjednik klase 3 je Marko Palijan koji uvijek iznova oduševljava vožnjama sa svojom Toyotom. Na drugo mjesto dovezao se Saša Čaklović u Hondi. Saša je ujedno i iznenađenje sezone jer je s jednom utrkom zaostatka izborio drugo mjesto klase 3 PH! Treće mjesto pripalo je Mariju Petrekoviću (AMK Dugo Selo) i njegovom Golfu 3.

Taj dan je zaista bila borba u svim sferama, a tako je bilo i u juniorima. Pretendentu za naslov, Gian Karlu Ciglaru (AMK Dugo Selo), račune je pomrsila Zanatlijina nada Dario Merlić. Nasljednik loze Merlić iznenadio je sve svojim briljantnim vožnjama i sa 14 sekundi prednosti došao na prvo mjesto! Petar Blažičko (AMK Dugo Selo) završio je taj dan na trećem mjestu, a drugog ga je mjesta koštao samo jedan srušeni čunj u trećoj vožnji.

U redovima vozačica osvježenje dana je bila Matea Mihaljević (AK Split Motorsport) koja je pokazala da je, iako je završila na četvrtom mjestu, sljedeće sezone itekako spremna iskoračiti na postolje.

Ines Balić (AMK Dugo Selo) dovezla se do trećeg mjesta dok je, njena klupska kolegica i dosadašnja prvakinja Hrvatske, Sandra Martić završila druga.

Prva stepenica postolja s 100 % učinkom ove sezone pripala je Dalili Delimehić (AKK Zanatlija). Time je Dalila ujedno postala prvakinja čunjarenja ženske kategorije Lijepe naše u ovoj sezoni.

Prvo mjesto u poretku klubova je uvjerljivo pripalo ekipi Zanatlije koja je, osim odličnim vožnjama, ove godine oduševljavala i svojom složnošću te timskim duhom. Drugo mjesto je zauzeo AMK Dugo Selo dok je AK Dubrava treći.

Na kraju sezone generalni poredak u PH je ovakav….

Prvak Hrvatske u OSV je Marko Cavor, viceprvak Zlatan Dželilović, a brončani Krešo Merlić.

Juniori su već pokazali da su sljedeće sezone spremni za borbu sa starim aševima, a među njima se izdvajaju Gian Karlo Ciglar i Dario Merlić, kao prvi odnosno drugi te Petar Blažičko kao treći.

U konkurenciji žena, Ines Balić je definitivno iduće sezone kandidat za višu stepenicu od treće na kojoj je završila ovogodišnju sezonu, druga je Sandra Martić, a prva Dalila Delimehić.

Klupski prvak je AKK Zanatlija, a s nekoliko bodova zaostatka prati ih društvo iz AMK Dugo Selo i AK Dubrava.